Startupoknak

A PortfoLion olyan döntően 3 évnél fiatalabb vállalatokat keres, ahol az ambiciózus menedzsment támogató partnere lehet a közös, nemzetközi sikerek elérése érdekében. Befektetési időhorizontunk jellemzően 3-5 év, amely során a startup egy jelentős növekedési pályára áll. Célunk, hogy az exponenciális fejlődésben támogassuk az induló digitális és FinTech iparágat forradalmasító megoldásokat az erős szakmai és pénzügyi hozzáadott értékünkkel. Kiterjedt kapcsolati hálónkkal igyekszünk hozzájárulni a vállalkozások sikereihez.

Milyen információkra van szükségünk a kapcsolatfelvételhez?

Egy prezentációs anyagot szeretnénk kérni, amely tartalmazza a tevékenység lényegretörő bemutatását, a finanszírozási igény mértékét, felhasználásának módját és időzítését, valamint a kulcsfontosságú menedzsment tagok rövid bemutatását.

Mikorra érdemes időzíteni a kapcsolatfelvételt a PortfoLionnal?

A kockázatitőke iparágra jellemzően a kezdeti kapcsolatfelvétel és a befektetési folyamat zárása között jellemzően 2-6 hónap szokott eltelni. Ebben az időszakban megtörténik mindkét féltől a bemutatkozás, a tervek és célok egyeztetése, üzleti tervezés, a cég múltbeli tevékenységének átvilágítása, szerződési feltételek tárgyalása és végül a szerződéskötés, zárás. Ezért célszerű az azonosított finanszírozási igény időzítésénél a folyamat átfutási idejével kalkulálni, annak érdekében, hogy a cég fejlődési pályája ne akadjon meg.

Hogyan néz ki az együttműködésünk menete?

Miért a PortfoLion a megfelelő befektetési partner?

A PortfoLion pénzügyi befektetőként az OTP Csoport erős pénzügyi háttérének köszönhetően elsődlegesen biztosítja a vállalkozások számára az exponenciális növekedésükhöz szükséges tőkefinanszírozást. Másodlagosan a PortfoLion munkatársai – mindkét fél érdekeivel összhangban – törekednek arra, hogy a cégeket szakmai kompetenciájukkal és nemzetközi kapcsolathálójával is támogassa a közös siker érdekében. A PortfoLionnak köszönhetően a sikeresen növekvő vállalkozásokat több finanszírozási körön keresztül képesek vagyunk támogatni. Így a vállalati életszakaszokban történő fejlődést végig kísérve több szakaszon keresztül tudunk stabil partnerei lenni a portfólió cégekkel.

Milyen kiemelt iparágakból várjuk a jelentkezéseket?

Az induló digitális és FinTech megoldásokat fejlesztő cégeken belül jelenleg olyan iparágak élveznek kiemelt figyelmet a PortfoLionnál mint az e-kereskedelem, a fizetési megoldások, a blockchain technológia, az online és mobil bankolás, Big Data, IT infrastruktúra és a pénzügyi szoftverek.

Mekkora befektetéseket hajtunk végre?

Jellemzően a startuppokba 300 és 600 millió forint közötti összeget fektetünk be első körben.

Jelenlegi nyitott alapunkról bővebben itt olvashatsz.

Kapcsolat

https://www.portfolion.hu/wp-content/uploads/2019/02/location-02.svg
Székhely:
MOM Park B épület V. emelet
(Bejárat az Alkotás utcai oldalról)
https://www.portfolion.hu/wp-content/uploads/2019/02/mail-02.svg
Központi e-mail cím:
Befektetést keresel startupodnak?
Küldd el jelentkezésed itt